Moje shvatanje života u Srbiji

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i ličnostima je plod moje mašte. Izvinjavam se unapred svima koji se prepoznaju i shvate da pričam o njima, ideja je bila da još neko razume mentalne oluje koje se vrzmaju na ogolelim površinama moje moždane kore i čine ogromne zavrzlame i probleme u sučeljavanju sa svakodnevnim životom...

Gradonačelnik Beograda II

firtz | 24 Novembar, 2013 21:41

Da li i koliko para Beograd duguje komunalnim službama? 

Istina je tamo negde. Jedni smanjuju cifru, drugi povećavaju.

Prava istina je sledeća, ako posmatram to kao žitelj inkriminisanog grada:

- čišćenje snega na ulicama je bilo na zavidno niskom nivou, da ne pričamo o ulicama drugiog i trećeg prioriteta. Ako ste ih plaćali da tako čiste, kako će tek da čiste ako ne budu imali pare?

- čišćenje ulica, trotoara i parkova je na nekom jadnom nivou, ali i to nije zahvaljujući pripadnicima komunalne brigade koji održavaju grad (svaka im čast na požrtvovanosti) već zahvaljujući "građanima" koji su sve sem građana. Uzalud oni momci u narandžastim prslucima čiste ulice i prazne kontejnere, kad gospoda "građani" bacaju smeće gde god im padne na pamet - sa prozora, iz kola u pokretu, bacaju đubre po ulicama i pored kontejnera, pojedinci koji se greju na čvrsto gorivo bacaju pepeo sa žarom u kontejnere i tako ih spaljuju. Veoma zavidan nivo svesti "građana", svaka čast... Moj deda u selu nije nikad izbacio pepeo dok ga nije ugasio, a nema kontejner već ga prosipa u bure koje je namenio samo za to... Uzalud, stvarno uzalud... 

- GSP funkcioniše kako tako , ali BusPlus... "Gospodine, potpisali ste ugovor sa BusPlusom i ako ne platite kartu, napustite vozilo..." Šta sam i kad sam potpisao? Time što sam kupio kartu na kiosku? OK, recimo da jesam, dajte da pročitamo taj ugovor.. Pa mi definišite zašto bih platio kartu ako visim na vratima??

- juče šetam gradom i vidim gospodu iz Komunalne policije koja se šepuri sa pištoljima!!! Nisam baš shvatio odakle njima pravo za nošenje oružja i koja im je namena nošenja oružja, kad oni predstavljaju izmišljenu kategoriju da bi se zaposlio deo stranačnih pristalica, a radi njihove zaštite je uvek išao po jedan ili dva policajca sa njima u slučaju potrebe reagovanja. Ali sad su i njima dodelili pištolje... Opet nepismeni nose oružje..  

Gradonačelnik Beograda

firtz | 24 Novembar, 2013 21:37

Upravo sada gledam Utisak nedelje i ne mogu da shvatim šta je poenta ove emisije.

Tip iz DS-a pokušava da oblati tipa iz SNS-a i njihovog predsednika stranke i kapiram kako je ovde ideja ko će na koga ozbiljnije da pljune.

I kad će sva ta nepismena marva, počev od ovog iz SNS-a pa preko Đilasa i ostalih da se predsednik privremenog veća zove i preziva Siniša Mali, i da mu prezime nije epitet - tako da kad pričamo o njemu ne pričamo o Malom nego o gospodinu Maliju, kad nešto od njega uzimamo ne uzimamo od Malog nego od Malija...

Nepismena gospodo, nije sve u matematici sabiranja i oduzimanja glasova, mandata i brojanju otetih i ničim izavanih para.

 

Sram Vas bilo. Sve. 

 
Powered by blog.rs