Moje shvatanje života u Srbiji

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i ličnostima je plod moje mašte. Izvinjavam se unapred svima koji se prepoznaju i shvate da pričam o njima, ideja je bila da još neko razume mentalne oluje koje se vrzmaju na ogolelim površinama moje moždane kore i čine ogromne zavrzlame i probleme u sučeljavanju sa svakodnevnim životom...

Još malo o izborima

firtz | 01 April, 2012 22:36

Koliko god pokušavao da ostanem po strani, ne mogu. 

Okruženi smo Izborima i predizbornim kampanjama, a moj jezik ne može da se zadrži međ' zubima. Slušam ih i gledam ih i ne verujem da misle da je ovaj narod toliko glup i lakoveran. 

I interesantno mi je kako su izgleda uzeli iste savetodavce i čitali iste "manual"-e za izbore, pa se ponašaju svi isto.

Štala - Fabrika - Ulica. Otvaramo mostove, makar i drvene preko potoka, važno je da se preseca vrpca.

Skupljaju đubre po ulicama i obećavaju da neće više da kradu. ALO BRE!!!! KOLIKO STE DO SAD KRALI KAD SAD SMETE DA OBEĆATE DA NEĆETE VIŠE DA KRADETE???

Pa da se to lako proračunati. Koliko košta most preko Ade, sa pristupnim saobraćajnicama. Da li ste pitali izvođače koliiko je koštao most ili pitate samo gradske vlasti koji potpisuju papire? Nađite mi jednu veliku firmu u kojoj komercijalista koji dogovara nabavke i kupovine za svoju firmu ne uzima poneki procenat provizije kako bi pogurao plaćanje. ZAdovoljni i dobavljač i firma i komercijalista, koji pored plate ima i procenat.

Tako je kupljen i most. A par procenata od par stotina miliona je dovoljno. Što bi rekli Latini: "Sapienti sat". Pametnome dosta.

Problem je što je malo pametnih, te nikad nije dosta. Tako da se sada grade i distributivni centri, naglo su krenule državne investicije, dajte da uzmemo neki dinar dok smo još tu.

Krenula je rekonstrukcija dela autoputa od Plavog mosta prema Lasti i nastaviće se deo ka Bubanj potoku. Sačekali su da to urade pred izbore, kako bi malo i pripretili narodu da porazmisli za koga će glasati. NE bi me čudilo da ostave puštanje u rad 07. maja, sigurni u svoje rezultate. Provaljeno!!

Dinkić je rekao kako je prvi potpisao da neće biti stranačkog zapošljavanja ako oni dođu na vlast, i insistira da i ostali potpišu iste papire kako bi ih uslovio i da bi mogao da ih proziva nakon izvesnog vremena. Interesantno. Do juče je zapošljavao svoje ljude na određenim pozicijama, prilično visokim, i sad kad je izgubio mogućnost takvog plasmana kadrova, sad traži da se i ostali odreknu toga. Bisto, nema šta. Da je u prilici, siguran sam da to nikad ne bi pomenuo, već bi zaposlio tečinog sinovca i njegovog komšiju...

A vladajuća koalicija je vladajuća zahvaljujući svojim dojučerašnjim najljućim protivnicima - SPS. Demonstrirali su, bunili se, palili Beograd, skupštinu, televiziju i sad se ljube. Okreću se i Đinđić i Milošević u grobu. Sreća pa ih nisu sahraili na istom groblju, bilo bi tu potresa.

Veliki potez koji je B92 uspeo da izgura je ukidanje PDV-a na opremu za bebe. SVAKA ČAST, gospodo, konačno da napravite nešto pametno, a ne samo da ljagate Srbiju i Srbe, zahvaljujući novcu Soroša. Šteta što je vladajuća koalicija dozvolila da prodavci podignu cene iste te opreme za iznos PDV-a. Takod a će me pelene umesto 100din+8 din PDV koštati  108din bez PDV-a. Tako da država neće zaraditi ništa, za razliku od trgovaca koji će zaraditi VIŠE. Nešto mi miriše da je generalni uvoznik bebi opreme i pelena nekeko obojen plavo/žuto. I da nema PDV-a na njegovo promet. Koliko je dovoljna marža da bi mogli da imamo konkurentan proizvod i da možemo da ga priuštimo?

Interesuje me da li će iste firme ostati da funkcionišu punom parom kao što sada funkcionišu, ko će onda raditi rekonstrukciju autoputa, ko će graditi mostove i Novosadski autoput, TK centar, rekonstruisati Bulevar Kralja Aleksandra sa sve LED rasvetom koja je koštala kao svetog petra kajgana po specijalnim cenama, dok se po redovnim cenama mogla kupiti daleko jeftinije, Beograd put i Studio B koji su definitivno režimske kompanije... 

I taj Studio B, prati gradonačelnika na svkaom koraku, kao senka.

Baš kao što je RTS pratio Miloševića dok su ovi današnji bili protiv njega....

Neko reče - Istorija se ponavlja. Bilo je reči da je taj ciklus negde 50 godina. Vidim da se skratio. Brzina toka informacija i dostupnost u skladu sa brzinom života koja nam se nameće je odredila i brzinu ponavljanja istorije.

Eto nam Demokratije - sami smo je tražili. Igleda da niko nije pročitao pravo značenje te reči. Ili nisu shvatili... 

 

Komentari

Demokratija

krasiva | 01/04/2012, 23:50

Demokratija istinski nikada nije postojala. Pa ni za vreme Perikla. Stvar je jasna. Promene. Nakon promena, hapšenja, oduzimanje imovine, moralni kodeks!

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Powered by blog.rs