Moje shvatanje života u Srbiji

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i ličnostima je plod moje mašte. Izvinjavam se unapred svima koji se prepoznaju i shvate da pričam o njima, ideja je bila da još neko razume mentalne oluje koje se vrzmaju na ogolelim površinama moje moždane kore i čine ogromne zavrzlame i probleme u sučeljavanju sa svakodnevnim životom...

Predsednički i parlamentarni izbori

firtz | 14 April, 2012 23:50

Sad gledam u vestima da je muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić podneo potpise za kandidaturu za predsJednika Srbije. Idem da se obesim o krivo drvo. A na Kosovu nemamo ni pravo glasa. A ovde da glasamo za Islamskog muftiju koji je pljuvao po Srbima i Srpstvu u Srbiji. Da li mi vidimo šta se dešava oko nas???

Posle ćemo umesto mostova graditi džamije, to nam trenutno nedostaje, da se setimo svog identiteta... 

Srbijo Majko. Malo nam je 1389 i poraza na Kosovu od Turaka, verujem da bi se Lazar okrenuo u grobu. Ne znam šta očekuju od izbora, prave celu sprdačinu.

Na glasačkim mestima će biti predstavnici svih stranaka kao kontrolori pravilnosti glasanja. Postoje stranke (ne bih ih imenovao) koje angažuju nestranačka lica, jer nemaju dovoljno članova za taj posao. Jedini uslov je da glasaju u prisustvu člana stranke koji će pratiti za koga su glasali. Jesu tajni izbori, ali mi bi da kupimo glas za 2500 dinara koliko iznosi nadoknada za dežurstvo. Alo bre... TO JE NEUSTAVNO, draga ujedinjena gospodo... 

Vladajuća partija se toliko busa investicijama koje je država napravila. Svak čast. Koliko je koštao most preko Ade, koliko most na Beškoj, koliko obilaznica oko Beograda? I ko je to platio? Vladajuća partija ili narod, iz budžeta. Gospodo, da vas podsetim, vi ste samo usmerili sredstva koja se odvajaju od naših plata u stvari koje su nama trebale. I sad treba da vam zahvalimo? Hvala što ih niste potrošili na sebe...

Kancelarija za brze odgovore, pa kancelarija za brze odgovore... Vučiću, brzo mi odgovori, kako bi poboljšao situaciju u kojoj se nalaze javna preduzeća, a koja opet duguju velikim i malim privatnim preduzećima sume novca koje ih dovode na granicu likvidnosti? To je stvar koja me interesuje, a ne koliko će biti smanjen broj birokrata. To znači da će deo ljudi ostati bez posla. Tvoji protivnici to nikad ne bi rekli.

Ali oni obećavaju da će doći još neki Fijat (iako se piše FIAT), prisvajaju i jedni i drugi zasluge za dolazak Italijana u Srbiju, iako bi pod tim uslovima došao bilo ko. Gorenje, Michelin, Jura...  Nijedna zemlja u okruženju ne plaća investitorima da zaposle ljude. Daju im zemljište besplatno, daju im infrastrukturu, ali kod nas se još i plaća stranim investitorima da zaposle ljude. 

Zašto se tako nešto ne praktikuje za domaće investitore? Zato što dobro znaju sa kim imaju posla i zato što vam od tih para ne bi dali ni dinara, već bi ih stvarno uložili u rast svojih preduzeća. Očigledno da je tako. Domaći investitori služe da redovno plaćaju PDV i doprinose za zaposlene i da ih posećujete pred izbore. Dakle - namagarčena grupacija...

Sad odjednom posećujete i farme, seoska gazdinstva, a do juče nijedan od vas nije znao da razlikuje prednju od zadnje strane na kravi. Volove ste poznavali samo ako nasrću na crveno, drugačije teško..

Sramota, stvarno sramota... A što je najgore, ovaj narod to guta. Ćuti i guta...

 Reče mi jedan partijski aktivista pre neki dan: "Naš predsednik je rekao - Obećavajte sve, kad pobedimo videćemo šta ćemo!".

 Ili što bi rekao jedan moj kolega iz inostranstva: "Vama niko ne može da uradi ono što mi možemo da obećamo!"

To je osnovna parola ovih današnjih. I prolazi, vrlo prolazi...

Nažalost!!! 

 
Powered by blog.rs